Sunday, 6 May 2012

Aku dan Belajar Memandu.

Assalamualaikum.
Err, hai kawan-kawan yang dah dapat lesen P or still pakai lesen L.

By the way, aku pi belajaq memandu 2 jam, kat Pusat Memandu 'Secret'. Pusat memandu ni first ranking dalam Kedah and third ranking dalam Malaysia. Pengalaman? Oucch, sungguh mengasyikkan. Haha, sebenarnya, aku terasa bersalah yang teramat sangat terhadap cikgu-cikgu-cikgu yang mengajaq aku, siriyesli! [=="]

Tadi, aku dah dapat arahan untuk drive kat jalan raya. Gumbira riang ria rasa hati kutt bila dapat bawak atas jalan raya yang real. Ahakzz!! Yang kurang best-nya ialah, "pasepa qeta (kereta) kamu bawak ni pi kanan, pi kiri, melelong merata aihh". Err, dan, yess, cikgu tu la tolong pegang stereng tu.

Yang paling sadis, sampai aku cakap kat cikgu tu, "cikgu ni terlalu tulus laaa....". Okes, okes, cara percakapan aku more ke arah situasi budak-budak-mintak-chipsmore, not macam sentap ok.. Cikgu tu siap cakap kat aku -->

"Kamu ni memang kasaq noo. Tengok cara pusing stereng pun"

"Haiiihh, kerasnya tangan kamu ni..."

"Tudiiaaaaa, dia start pulun dah pulaih (pusing) stereng tuuuu"

"Fatin ni, satgi saya katok (pukul) kaki tu satgi kutt"

"Ni, saya dah siap rotan dah ni.." [sambil menunjukkan rotan]

"Haaaa, kuat sikit pusing stereng tuuu..."

"Bukan main lagi tulang besi urat dawai.. Tapi dok masalah jugak nak pusing stereng"

"Kamu ni payah buleh noo.."

Hahahhahaha, tulus gila cikgu tu.. Sebenarnya, cara dia cakap tu bukan macam marah, cara dia cakap tu style Kedah-an which is more ke arah setiap ayat dilanjutkan harakat. Walawehhh!! Siap harakat bagai ahh.. And cara dia tu lawak-lawak ah, more ke arah sama macam aku.. Uiishh, kalau aku dapat cikgu yang perangai kontra dari aku, sah-sah dah lama aku mintak tukaq cikgu..:)

Tapi kan, memang aku tahap kesian la kat cikgu tu. Kesian dapat student payah buleh macam aku. Dah la payah buleh, cakap banyak pulak tu.. Tanya hatnu-tanya hatni. Semua segala action memang aku tanya cikgu ah. Situasi like aku drive then ada lubang kat depan tu, so dengan penuh semangat, "cikgu, kat depan tu ada lubangggg, apa yang patut saya buat".. Hahahhhahhahahha, betoi paa. Aku rasa pertanyaan aku amat wajar.

Then, selama 2 jam aku melilau dengan cikgu tu pusing kat laluan 3. Then, after masuk dalam tempat pusat memandu tu, balance masa yang ada tu just dihabiskan dengan side parking and parking 3 penjuru. Oh god, siriyesli rasa macam kenapaaaa.. Kenapa payah buleh sangat part parking 3 penjuru ni.. Hope esok lebih baik la, sebab esok aku belajaq lagi 2 jam. (^^,)


Setiap kesulitan pasti ada kemudahan.



#balik rumah sampai menangis kutt sebab stuck part parking 2 jam#

2 comments:

  1. haiz .. apabila perempuan dapat pegang keta ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. besa la.. before ni mmg xpnah drive lnsung,.,, eksaited lebih..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...