Monday, 21 May 2012

Crocs dan Sneakers.

Assalamualaikum.
Aku akan melangkah ke alam matrik tak lama lagi. Kawan-kawan aku pun ada dah yang masuk U, and ada yang masih tunggu result untuk further study kat overseas. Yes, I am, aku akan tinggalkan blog ni tak lama lagi.

And ofkos, banyak ja duit yang terbang disebabkan perbelanjaan untuk pi matrik ni. Ouh, kenapakah? Tapi kan, mak aku cakap, time ni la kita nak guna duit yang kita simpan tu. Kalau semua orang simpan duit then taknak withdraw, dah ramai dah orang yang kaya. Tak ke? 

And yes, bila masuk matrik, segalanya akan berubah. Aku akan tinggalkan crocs kuning yang dah jadi besties aku dari zaman sekolah. Ya, crocs yang memang banyak berjasa, pakai time pi prep, riadah, even shopping (window shopping) sekalipun, aku akan pakai crocs tu.


Maka dengan itu, time matrik, aku akan pakai sneakers. Takdak pasai ah aku nak pakai kasut-kasut perempuan sangat kan. Sneakers ok pa, tak pakai stoking pun ok dah, tapi kalau pandai cover jalan la. Untuk orang macam aku, kena pakai jugak stoking tu sebab nanti paham-paham laa. Aku kan ganas. 

Crocs aku dok interframe kat belakang tu.. Don't worry crocs sayangku.


Apapun, tak kira la apa terjadi, aku akan bawak jugak crocs tu. Cuma, aku takdak la nak pakai time pi kuliah, kelas and tutorial. Aku guna time nak turun cafe etc. In fact, tak pelik pun kalau pakai sneakers dengan baju kurung.


Dalam hati aku ada taman. Haha. Then, mak aku tak berpuas hati sebab aku nak pakai sneakers dengan baju kurung. Then, masa shopping part4, mak aku beriya nak beli 'kasut perempuan' kat aku. Dah la kasut perempuan, mak aku siap nak beli yang ada heels. Oh tidak! Heels?? Euughh!!


Haha. Tapi, mak aku terlupa nak beli. Then, nak ajak aku pi shopping lagi sebab nak beli 'kasut perempuan'. Ouh, sangat menakutkan kalau terpaksa pakai kasut heels. Dah la aku ni tinggi, nak pulak pakai kasut heels. Okei, kalau aku pakai heels, tinggi aku akan sama dengan pelakon korea. Yes!

Warning! Please don't do these at home. HAHA
Aku sedih sebab terpaksa tinggalkan rumah. Dah takdak dah heaven, haha. Rumahku syurgaku kan... Wanita hiasan dunia, seindah hiasan adalah wanita solehah.


life is beautiful, and while the down times may be inevitable, the ups are just around the corner.

#aku sayang family dan rumah aku#

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...