Friday, 29 March 2013

Trip ke Langkawi (Program Unit Koku)

Assalamualaikum.

Hei budak kecik, budak besaq, budak comel, budak cute, mickeymouse dan semuanya. Dah bersedia nak dengaq cerita aku tak?? Ok, haritu aku ada terlibat dengan program anak angkat (unit Koku) under aktiviti kemasyarakat dengan kerjasama MySihat, Pemadam etc. Nak tuleh macam-macam entri yang sebelum ni tak tertulis, tapi ada orang tanya bila nak tuleh pasal Langkawi, so, here. :)

By the way, aku bertolak dari Kolej Matrikulasi Kedah 21 Mac 2013. Memang eksaited tahap la.. Tapi bila ja dah nampak Taman Mawar, Langkawi, tedddiaaaaaa, teruih aku cuak nak turun bas sebab bimbang dengan penerimaan keluarga angkat yang akan jaga aku selama 3 hari. Gila cuak woi! Tapi, alhamdulillah, aku, Azma, Zulfa, Shinaz dapat keluarga Pak Hashim. Syukur sangat-sangat sebab keluarga terima kami dengan tangan terbuka. Memang best sangat, dah la tu, cucu ramai dok mai petang-petang. Alia, Maizatul Akmall, Wani, Irfan, Sharlina, Amin, Haziq, ni semua cucu pakcik, memang meriah. 

Ni gambaq masa kami semua kat sana.. Time Jumaat tu, Irfan dapat first bola sepak and aku semua dengan pakcik pulak keluaq pi uptown.

Me and alia. masa khamis malam

Me and lin, masa nak bertolak dari KMK

Me and Alia masa ceramah

Me and Sharlina

Alia and Barney

Alia suka Barney :)

Me and Lin masa nak pi jalan-jalan pusing Langkawi

Jihah si LUMUT and Wani

Weee. Azma, Me, Jihah and Zulfa

Wif keluarga angkat. Pakcik semangat nak snap picture ramai-ramai

 Me and Irfan (foorballer)

Macam rusa santa clause

Ok, muka aku nampak bulat. Wif Azma,  Irfan.

Irfan and his sister, Wani

At taktau

ME!

Gelang untuk angah

Time nak naik cable car. Aku dah malas nak rotate gambaq ni. HAHA~

Akalili, Zulfa and Jihah

Jihah the LUMUT and Lin

Me the TALAM and Jihah the LUMUT

Kami :)

Time hari last

Hari last jalan nak bawak balik Alia sebab haritu dia demam 

We olls. Classmte. Me kat kanan. :)

Hewhew. That's why aku beli gambaq tu, sebab nak letak sebelah gambaq masa darjah satu :'D


Really enjoy this programme. Alhamdulillah selesai semuanya. InsyaAllah, dok plan nak pi Langkawi lagi after habis exam nanti :)

"Hidup ini terlalu singkat untuk dipenuhi dengan sengketa dan airmata...penuhilah dengan kasih sayang dan ukhwah"

#nak pi Langkawi LAGI!!

Friday, 1 March 2013

Matrik Kedah :)

Assalamualaikum.


Hello gegirl and boboy yg sesat kt blog iolls.. Iolls terharu sangat dengan uolls ok.. Well, actually aku just nak letak gambaq banyak-banyak ja harini. Sebab before aku masuk matrik Changlun dulu, aku sangat teringin nak tengok suasana bilik, kemudahan dalam bilik so that aku tau apa yang aku perlu bawak.. Samada aku perlu bawak lampu meja untuk stay up ataupun disediakan.

Aku jugak nak tau suasana  dalam bilik KMK, and sekarang baru la aku buleh cerita kat adik-adik yang baru nak masuk ni.. Jenuh aku Google "suasana bilik di KMK" masa dulu.. Pathetic.

Ok guys, aku just nak bagitau, penyapu, penyodok, tong sampah kecik semua kena bawak sendiri. Lets indulge :)

Time ni masa minggu orientasi,.. Depa pakat malu, Sima, Anis and Me :) Best roomate ever, memang sekepala.

Ni jadual aku time sem 2.. Memang agak pack jugak la compare dengan time sem 1.

Well, kena bawak Quran jugak. Nanti nak pi usrah takkan nak pakai Quran masjid then highlight, ye dak? Jadi panduan untuk diri sendiri jugak..

Ni tikus aku, tapi time aku dengan Azma operate, tikus tu dah tak bernyawa lagi, pity him.... Aku yang korek geledah tu, padahal masa awal nak ja bagi azma buat semua. Well yeah, time ni kami campur kelas dengan boys sebab lecturer lab aku ambik cuti.

Ok, ni adalah iklan. Korang memang kena alert dengan iklan and memo ok ?

Ni akaun bank rakyat. Elaun dah masuk perabih dah :)

Yang ni gambaq time senamrobik 1Malaysia time sem 1. Nadia, Tinsyaz and Azma. Azma dua-dua sem sekelas dengan aku. By the way, setiap sem memang akan tukaq kelas.

Ni la Azma. Time ni baru genap sebulan kat KMK. Aku, Azma dengan TinSquare merantau tengok KMK masa ni.


Time sem 1, HAHA. Hidup tak teratuq lagi..

Aku berdendam dengan signboard ni. Time study week PSPM1, aku terlanggaq benda ni, habeh luka mata aku, nasib parut hilang. Tapi study week time tu sangat best, berjimba dari pagi sampai malam dengan schoolmates.

Time sem 2. Selalu bajet macam kami ni hot. Macam dalam sinetron indon tu, bila jalan ja mesti sederet macam jalan tu kami turap sendiri  xD

Kat KMK, disediakan rak buku, serta lampu study. Kiranya kita akan dapat sorang satu suis lampu persendirian. Aku bawak extension jugak even takleh guna bimbang nanti trip..

Time  sem 2, dah kemas dah tempat aku.. Pandai urus diri dah :) yang oren tu lampu charge, memang bawak sendiri.

Kesibukan!! Well yeah, kita ada dashboard sendiri kat kiri tu, hook nak sangkut cardigan kena bawak sendiri, Cermin besaq pun disediakan, tapi aku bawak cermin persendirian la.. Stiker katun-katun tu tak disediakan ok, yang tu aku tempek sendiri, budak-budak :)

Kat matrik ni, artis akan mai tau, tu pun kalau dijemput la.. Kehkehkeh, time ni Heliza mai.. Syiok!! Comel sangat-sangat.. Tu tiket time Malam Gala Biologi.

Yang ni time hari belajaq, akan ada macam -macam jualan. Tu tudung berpenuh-penuh. Kadang-kadang ada jual novel.

Yang ni time kempen derma darah setiap Rabu, Khamis hujung bulan. Tapi aku straight takleh derma.. *sigh

Basikal juga disediakan. Kena bayaq 20 sen. Kalau lewat 10 minit, denda 10 sen. Ni, kalau joging, laki dengan perempuan kena bertentangan arah. Laki ikut clockwise, perempuan ikut anti-clockwise. Kiranya takleh joging beriringan la..

Ni banquet. Tempat derma darah.

Ni suasana luaq banquet, memang ada jualan macam-macam la..

And this is my cube.. Taddaaaa!! Meja kecik bawah tu memang aku bawak sendiri.
Oh ya, sneakers tak dibenarkan pakai time kelas tapi aku redah ja pakai sebab time zaman pendaftaran pun memang aku pakai sneakers wif kurung. No doubt, sebab aku tak penah patuh rule yang tu ja,.


Time ni aku snap kat tingkat atas Dewan kuliah besar. Syukur sebab sem 2 aku stay kat Dewan kuliah kecil kat bawah tu, meriah!!

Yang ni masa majlis berbuka puasa perdana.

Time awai-awai masuk lab bio. Ada ujian microscope. I got 100%, ciss..

Kekreatifan student KMK yang tiada tandingan :)

Bangunan kuning tu library.

Indulge. Chemistry. Tiramisu. Vochelle.

Bekas ayaq mata time nangis lepas dapat result PSPM1.. HAHA. Habeh sepet mata..

Time study week. Wani, Raisha, Tinnini, Tinsyaz :)



Lupa nak bagitau, time sem 2 kami separate kelas laki pompuan. So guys, KMK tak life untuk geng sosial tapi siriyesli rasa terjaga bila dok sini, wif segregation of boys and girls :)


"Formal education will make you a living. Self education will make you a fortune." - Jim Rohn



#Lagi dua bulan tempoh untuk wujud lagi kat KMK.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...