Friday, 29 March 2013

Trip ke Langkawi (Program Unit Koku)

Assalamualaikum.

Hei budak kecik, budak besaq, budak comel, budak cute, mickeymouse dan semuanya. Dah bersedia nak dengaq cerita aku tak?? Ok, haritu aku ada terlibat dengan program anak angkat (unit Koku) under aktiviti kemasyarakat dengan kerjasama MySihat, Pemadam etc. Nak tuleh macam-macam entri yang sebelum ni tak tertulis, tapi ada orang tanya bila nak tuleh pasal Langkawi, so, here. :)

By the way, aku bertolak dari Kolej Matrikulasi Kedah 21 Mac 2013. Memang eksaited tahap la.. Tapi bila ja dah nampak Taman Mawar, Langkawi, tedddiaaaaaa, teruih aku cuak nak turun bas sebab bimbang dengan penerimaan keluarga angkat yang akan jaga aku selama 3 hari. Gila cuak woi! Tapi, alhamdulillah, aku, Azma, Zulfa, Shinaz dapat keluarga Pak Hashim. Syukur sangat-sangat sebab keluarga terima kami dengan tangan terbuka. Memang best sangat, dah la tu, cucu ramai dok mai petang-petang. Alia, Maizatul Akmall, Wani, Irfan, Sharlina, Amin, Haziq, ni semua cucu pakcik, memang meriah. 

Ni gambaq masa kami semua kat sana.. Time Jumaat tu, Irfan dapat first bola sepak and aku semua dengan pakcik pulak keluaq pi uptown.

Me and alia. masa khamis malam

Me and lin, masa nak bertolak dari KMK

Me and Alia masa ceramah

Me and Sharlina

Alia and Barney

Alia suka Barney :)

Me and Lin masa nak pi jalan-jalan pusing Langkawi

Jihah si LUMUT and Wani

Weee. Azma, Me, Jihah and Zulfa

Wif keluarga angkat. Pakcik semangat nak snap picture ramai-ramai

 Me and Irfan (foorballer)

Macam rusa santa clause

Ok, muka aku nampak bulat. Wif Azma,  Irfan.

Irfan and his sister, Wani

At taktau

ME!

Gelang untuk angah

Time nak naik cable car. Aku dah malas nak rotate gambaq ni. HAHA~

Akalili, Zulfa and Jihah

Jihah the LUMUT and Lin

Me the TALAM and Jihah the LUMUT

Kami :)

Time hari last

Hari last jalan nak bawak balik Alia sebab haritu dia demam 

We olls. Classmte. Me kat kanan. :)

Hewhew. That's why aku beli gambaq tu, sebab nak letak sebelah gambaq masa darjah satu :'D


Really enjoy this programme. Alhamdulillah selesai semuanya. InsyaAllah, dok plan nak pi Langkawi lagi after habis exam nanti :)

"Hidup ini terlalu singkat untuk dipenuhi dengan sengketa dan airmata...penuhilah dengan kasih sayang dan ukhwah"

#nak pi Langkawi LAGI!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...