Friday, 28 March 2014

UniKL MITEC Story

Assalamualaikum.


Hai uolls, well, nanti aku snap gambaq sekitar UniKL MITEC. After cuti mid-sem ni la. Macam tak sopan kalau setakat Google, tak feel hokay. No worry, I'll let you know about room, facilities, qualification, orientasi di UniKL MITEC, and all the things here. InshaAllah. :)

Do visit again. Boleh baca diSINI

Wednesday, 5 March 2014

Election for JPM 2014/2015 UniKL MITEC

Assalamualaikum.


Hai, well.. Urm, aku masuk election untuk JPM (Jawatankuasa Perwakilan Mahasiswa) actually. It is not my intention by the way. Tapi, once aku dah letak nama. Aku duduk, aku fikir. Ya, mungkin aku belum bersedia. In fact, banyak yang aku perlu belajar sebab aku aim nak masuk dengan sukarelanya time semester 4. But hey, I think once again, alang-alang kau dah go for it, so it is worth to fight for it.

Tadi, aku received the reply message. Somehow, aku rasa macam a lil bit down la. Betul, 'vote for someone you think should be win'. It just menyedihkan bagi aku, sebab aku rasa aku tak layak. 

Tapi, aku rewind balik hari di mana aku bangun pagi dan aku rasa aku akan FIGHT! Yes, time tu aku bangun dan aku fikir. I have set my aim to be here, for ummah, for religions, for nations. Well, Im not the one yang too ambitious. But, it was the aim bila aku melangkah kaki ke MITEC. Because I think, hidup amatlah sia-sia kalau sekadar hidup dan bernafas menghabiskan oksigen tanpa memberikan apa-apa manfaat buat ummah. And I think, the JPM is the good platform to start what I've stated in my mind and my soul. 

Actually, muka Kak Siti memang sangat iras dengan muka angah.

Mungkin, Im not the good one. I believe that. I will grow stronger day by day, inshaAllah. You may judge me by the way Im today. Yes you may. 

Before this, I have do a lot of stupidness, a lot of regret, a lot of problem, a lot of crysis. A lot. And it makes me think, 'I won't do that again!'. It just makes me improve from one step to another step. Im a rebeller, Im the egomaniac, yes I am. It just PERLU untuk all of you tell me what is good and what is bad. What is do and what is don't. Compulsory, so that I can polish myself to be a better person.  

Kalau dulu aku minum berdiri, sekarang aku dah minum duduk. Kalau dulu kuku aku panjang, sekarang aku potong bila lebih limit. Kalau dulu aku luahkan apa yang aku rasa pada orang yang aku percaya, sekarang aku luahkan pada Dia sebab makhluk takkan selalu ada dengan kita. Kalau dulu aku cepat melenting, sekarang pun masih and I try to diminished it slowly.

I will grow stronger. I will, inshaAllah. Despite all things that happen, I have my faith to Him. Nevermind, leave the rest to Allah asalkan dah usaha melakukan yang terbaik. At least i won't regret for thing that will happend. :)

Sometimes, I just want my voice is heard by people. Sebab tu aku tulis blog. Aku nak kongsi apa yang aku lalui, apa yang aku hadapi, apa yang aku belajar and how to overcome it.


"Never give up. Fight for yourself and who you are. You’ve got to go through the worst times in life to get the best."


Sakit mengenangkan masa lalu. Tapi, masa lalu itulah banyak membangkitkan aku. Berubah ke jalan-Nya. Nak cakap "aku berubah" tu senang, tapi nak istiqamah dalam perubahan tu yang perit sebenarnya. Benar, jatuhlah berapa kali pun asalkan paksa diri untuk bangkit semula ke landasan yang sepatutnya. 

We are batch September. Ehem, asabiyyah sikett.

Cast your vote with high integrity and ensure the security of your E-citie Login.
Your vote is secret and the privacy of your vote is up to your discretion.
Disciplinary action will be taken to attempts and actions that could jeopardize the security and integrity of the system.
You must vote for 7 candidates.


#Let go of your insecurities. Let go of your pain. You are limitless. Nothing is holding you back. Smile. Love. Laugh. Don't forget to live.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...