Tuesday, 10 February 2015

Back 2 years. Kisah Pengkid.

Assalamualaikum.


Err hai, I bet mesti dah ramai yang "euuwwww", time baca title kan? Helleeh, macam ah aku taktau, korang memang suka judge orang before kau kenal; sama jela macam kau baca title then terus hentam aku. Kan? xD

Cerita ni aku bukak, sebab ada kes kat uni aku. Kes ni aku rasa, dah merebak habis satu pelusuk kolej. Ceh. Cakap tu macam kolej aku ni besar sangat la kan? Kekeke~ Ceritanya, jikalau kalian benar-benar mengenaliku; kalian akan sedar bahawa aku punya ramai rakan taulan dari background yang berbeza. Yang aku sendiri kadang rasa, macam aku ni dalam drama. Sebab macam-macam cerita aku pernah dengar dari telinga aku sendiri; cerita yang mungkin orang lain baca dalam berita mahupun tonton movie kat panggung wayang.

Entah, background family aku biasa, cumanya memang basic agama tu ditekankan. Tapi nak dijadikan cerita, aku kenal ramai orang lain dari background yang berbeza. Sebut ja gay, pengkid, lesbian etc etc yang aku sendiri takmau sebut kat sini. Tell me, recite satu persatu. Aku ulang, siapa yang kenal aku; mesti akan aku cerita sikit pasal benda-benda macam ni. Let them be, nak judge aku, nak kata aku ni remaja kurang akhlak pebendaentahlah ke, sebab people keep judging without asking, they spread the rumours without knowing everything.


Ceritanya, aku jugak pernah dituduh difitnah pengkid. Beb, gila ah, semua pakat usha time pi toilet. Even pi bilik kawan nak siapkan report dengan jotter lab pun, roomate dia dok usha tak berkedip mata. Serious, sekarang aku tengah senyum sorang. Cuma tu la, nasib orang yang kasar dengan berambut pendek ni kadang selalu sangat disalah tafsir. Khasnya untuk perempuan yang bernalurikan seorang wanita macam aku ni. Eceh~

Tapi kan, hairstyle macam laki ni coolioooo~ 

Em em, sapa yang rasa macam nak merasai naluri ni, boleh cepat-cepat pi beli Rooftop Rant - Hlovate. Yela, mesti no idea kan, nak beli buku apa bila dapat baucer buku.

Tak tipu, aku jugak pernah ada kecelaruan identiti. Bukan aku suka perempuan sampai feeling macam apa ja. Korang ni... Kan aku dah cakap, korang ni suka judge sangat. Aku suka tengok perempuan cantik, perempuan comel, apa jela creature yang namanya perempuan dan cantik; for sure aku suka tengok. But hey, say no to sexy!! Not my taste, sebab aku tengok based on muka dengan attitude, not their physical. See, aku berjaya membuktikan yang aku ni wanita tulen. Kah!

Pada usia 21 tahun, aku sekali lagi rasa terancam. =="

Bukan, aku tengok orang dengan tak berperasaan. Aku pernah cakap, trauma. Atau jugak, creepy. Scary, no feeling, RIP feeling. Mungkin jugak takut untuk sakit lagi? Eh. Tapi entah, tiap kali pikiaq benda macam ni, mesti ayaq mata senang nak jatuh. OK, sekali lagi aku buktikan yang aku ni wanita sejati yang tulen lagi comel dan superwomen tambah super saiyaaa spiderman doremon dan action kamen!! Waahahahaha~



Tapi ayat budak-budak ni somehow buatkan luka lama seolah diplaster. Thanks Clan XTVT. Ayat budak-budak ni menyedarkan aku bahawa aku ni bukannya pengkid mahupun lesbian dan sebagainya, aku cuma di fasa emosi tak stabil ja pun. Fasa belum bersedia untuk bukak hati pada sesiapa. Kerna hati ini, tak bisa diluka lagi.... (lagu Farawahida)


# Ibarat Minn Edina lari takmau terserempak dengan AO. Macam tu.

3 comments:

  1. ambik lah mase..in sha Allah dpermudahkann ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ehem..ko sama macam aku..aku suka girl bukan sbb dorg sexy tapi based on muka dorg n for sure their attitude..dulu girl yg aku suke kebanyakannya, yg cool, nampak pendiam dan tak gedik. hehe.Yg gedik manja aku rimas. Btw, aku pun minat hlovate gak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...