Saturday, 8 October 2016

Belajaq Memandu Kali Ketiga

Assalamualaikum.

Sehari, langgaq 3 biji teruih. Kiri time masuk, kanan time keluaq, satu lagi time qeta tengah berjalan.

Langgaq qeta orang, qeta aku yang teruk. Lega jugak la...


Abang kawasan. Sekali call Jijan, teruih angkut serumah mai settle. Bersyukur gila...

Bersyukur sangat masa call Jijan tu, depa baru sampai rumah. Teruih mai kat Petron, mai tengok condition qeta aku. Then depa la mai drive pi hantaq sampai bengkel. Dah settle semua, pi hantaq MITEC pulak. Then disebabkan aku trauma teruk, depa jugak yang hantaq balik rumah. Siap Apam offer, in case takut nak drive, nanti petang depa mai hantaq Jijan mai ambik kat rumah. Terharu gilaaaaaaaa... Petang tu, Ina dengan Dodo sanggup mai Seri Mutiara tengok keadaan aku macam mana, sebab time tengahari tu aku call Dodo sambil qeyau teruk gila.. Even nak tengok stereng pun rasa takut. After that, malam tu Cikgu Akaun offer nak mai ambik mai hantaq tiap-tiap hari sampai aku dah buleh drive sendiri. Terimakasih Cikgu Amin!!

Harini 29/9/2016, first day belajaq memandu after accident langgaq qeta orang haritu. Cuak gilaaa kut, rasa macam nak tercabut lutut. Even setiap keadaan pun rasa nak kena brek sebab rasa tak selamat. Then nak belok pun rasa takut-takut semacam. ==“

Performance, Cikgu Akaun aku cakap 3/10. Teruk! Lepaihtu kena marah dalam qeta time dah sampai dekat rumah T_T Cikgu Akaun aku garang teruk, garang gila-gila pulak tu. Sekali jerit macam jantung aku terkeluaq melompat-melompat lari dari qeta, keluaq sebab takmau dengaq sora dia. Nak dijadikan cerita, time kat tempat drop off penumpang tu, terjumpak pulak Hakim dengan kawan-kawan dia. Sempatlah tunjuk calaq yang aku hasilkan dari qeta aku sebab aku pi langgaq qeta dia. -..-“ Macam-macam betui. 

Dah la pagi tadi dah bakaq pan sampai keluaq api. Bersyukur jugak ada pengalaman dengaq terbakaq macam tu jadi time Kak Tin Nazira dok kat rumah lama. Dia cerita time tu, depa kelam-kabut pi simbah ayaq, jadi api tu lagi naik marak. So, disebabkan aku ni Ketua Melawan Kebakaran JPAM (ehem!), maka aku teringat yang part Farid lari bawak fire extinguisher dengan blanket lembap tu. Kena ensure blanket tu betul lembap then baru letak atas tu dengan tutup dari arah bertentangan dulu. Maka api pun baru la terpadam, alhamdulillah. 

Dah jadi macam tu, cerita kat housemate, barulah aku tau ada choice either nak guna dapoq tu atau dapoq yang satu lagi. Sebab dapoq tu memang bahaya sikit. LOL mati-mati aku ingat tu ja dapoq yang ada kat rumah ni.


Baru 3 hari dok rumah sewa, macam-macam dah belajaq. xD

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...