Tuesday, 24 April 2012

Aku Dapat Matrik Kedah

Assalamualaikum.

Hai kawan... [Lemah]. Kenapa ni Tinsyaz? Fatinsyaz kenapa? [=="]

Ok, aku dapat tawaran untuk ke Kolej Matrikulasi Kedah. Omaigad, aku punya dok kutuk KMK, last-last sekali aku dapat offer sana.. Fuuuiihh, betoi la, jodoh aku memang kuat gila kat belah Kedah. Dah la Kedah naaallaaaaa nuuh, kalau YAN tu bandaq wei!! (66,)

Dulu dapat offer sekolah purple, memang nalaa Kedah dah, ni dapat Changlun pulak dah.. Nahaaiiihh, adoi-adoi, memang anak jati Kedah sungguh. Semalam masa cek online, takleh lagi. Then aku cek la pakai SMS kan, tengok-tengok, nerhh, dapat KMK!! Mak aku siap buat muka, "pasaipa pi dapat Kedah ni.. Nak pi dak??"

Ok, aku terima seadanya, then aku pun cek online. Fuuhhh... 


Sobsss, ayaq mata tak menitik, tapi hingus tu laju la... <- merepek disitu, so tak payah percaya. 

And, aku akan menetap disini. --> Ouch, belakang tu ada gunung-ganang la.. Feewiit, macam Gunung Jerai kat BANDAR YAN!!! kekeke~ :D 


“Dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu kebahagiaan negeri akhirat, dan janganlah kamu melupakan bahagianmu dari (kenikmatan) duniawi dan berbuat baiklah (kepada orang lain) sebagaimana Allah telah berbuat baik kepadamu, dan janganlah kamu berbuat kerusakan di (muka) bumi. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berbuat kerusakan.” Surah Al-Qasas ayat 77.

#apapun, alhamdulillah#

4 comments:

  1. hahahahah..
    dh memang anak jati kedah..
    wat camna...
    sabor je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok terasa jugak nak menyanyi lagu negeri len.. jodoh aku kuat kat kedah noo.. =="

      Delete
  2. wow .. lawa tempat dye .. tahniah2 .. accept je offer tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! tenkiu2.. accept dh, insyaAllah disana la.. tp skrg dah cat bru, lg lawa..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...