Friday, 20 April 2012

Kalau Kau Terima Panggilan Dari Celcom Sebab Lucky Draw. Please Learn!

Assalamualaikum.
Hei guys!

Aku memang taktau nak update apa, tiba-tiba, aku dapat panggilan dari Celcom, dia cakap aku terima hadiah. Nerrrhh!! Hahaha, orang tu cakap baku Bahasa Melayu tapi bunyi Indonesia seh. Ini adalah perbualan antara aku dan dia. Plis learn!! :)

Indonesia : zzzpppfffttttttt.. !@#%^&*(()))%#@!$^!!
Tinsyaz : Assalamualaikum, hello?
Indonesia : pffftt!@#$%^&&*((&^$$%&&!!!

*aku tengok skrin Samsung Galaxy aku, 'sapedia ni, number aku takdak kat budak laki len ni..'*

Indonesia : Hello?
Tinsyaz : Assalamualaikum.
Indonesia : Saya ini dari pejabat Celcom yang bertempat di Kuala Lumpur. Ininya, pemegang nombor 019-49****3?
Tinsyaz : *start dengaq suara dia, aku memang cakap pelek Indonesia teruiihhh.. hahaha!* Ya, itu numbernya saya.. Pastinya, kamu tahui ya namanya saya, jika begitu, apa namanya saya?
Indonesia : *dia diam sat* Errm, ya. Begini, number kamu telah dipilih bagi cabutan bertuah, jadi kamu perlu menuntutnya.
Tinsyaz : Oh ya?? *suara aku time tu eksaited gila* Gue udah pernah menerima panggilan seperti ini sebelumnya dong....
Indonesia : Ya, justeru itu, tahniah dong! Kamu memenanginya!!! *dia pun buat suara eksaited macam pelakon Abon time cakap Jawa*
Tinsyaz : Gak papa, gak perlu dong.. Kamu ambil sahaja hadiah itu pada kamu. Gue gak mahu...
Indonesia : ......

*aku tengok fon aku, THE END. Dia dah letak fon. Actually, dia pakai private number. Ok, orang selalunya takleh detect aku ni orang Malaysia kalau aku start cakap Indonesia [senyum!]*

Before ni, number Incik Wan pun pernah kena, private number tu call, then aku yang angkat. Masa tu kami ramai-ramai tengah tengok Lee Chong Wei lawan badminton. LOL!! Tapi time tu aku cakap proper gila sebab aku taktau lagi taktik depa, lastly, dia cakap, untuk tuntut hadiah tu, kena masukkan duit dalam bank. After tu, aku terus letak fon dengan cepat, then sambung tengok Lee Chong Wei. :D

Kali ni, aku dah bijak sikit. Walaupun macam kejam gila, or lawak, or anything, tapi aku rasa, taktik macam tu berjaya la.

Sama jugak la macam tukang number ekoq kat tepi jalan or somewhere kan, pandai ja cakap, "aiiyyaaa, gua tahu aaa, number ni manyak ong maaa..".. Dah tau number tu 'ong', pasepa dia sendiri tak guna number ekoq tu untuk menang hadiah, kenapa perlu libatkan orang lain kan untuk beli number tu, pastu orang lain yang menang sebab number tu 'ong'? LOL! So, lepaih aku cakap macam tu, MAYBE LA KUT ORANG TU PI TUNTUT 'HADIAH' AKU TU KAN? (^^,) *sinis disitu*

So, hati-hati la. Lagipun taktik tu dah lama, payah dah nak berjaya sekarang ni. Kawan aku pulak, kes dia macam dalam tivi, ada kawan dia sorang ni dari Facebook, foreigner la ofkoss, chat dengan dia. He say that he loves kawan aku ni, then nanti dia nak melawat Malaysia sebab nak jumpak kawan aku. Then, dia nak converts to Islam sebab nak kawen dengan kawan aku. Errk? [=="]

Ada kes dalam berita, perempuan kena tipu dengan laki foreigner. Laki tu kirim bunga bagai, then suruh perempuan tu check in duit berapa ribu ringgit Malaysia tetiiiaw sebab laki tu cakap, dia takdak duit nak melawat perempuan tu kat Malaysia. So, atas nama cinta, perempuan tu pun bank in duit banyak-banyak semata-mata untuk laki tu. And, sampai sekarang, laki tu tak melawat dia, and laki tu dah menghilang. Ya, itulah cinta!! Paihtu, dalam berita tu, perempuan tu tunjuk bunga yang laki tu send kat dia beberapa bulan lepaih.. *perlu ka??* (_ _")

So, hati-hati la. Macam-macam taktik untuk cepat kaya sekarang ni. Ouuch, kan before ni aku ada tuleh pasai entri cantik, I just realise yang senang ja nak jadi cantik. Siriyes! Aku baru tau benda ni start hari Khamis lepas, sebab time tu aku tengah layan Youtube [Facebook dah takdak, Youtube pun ok la...], tengah tengok Shinee at Honey Pot [aku tak berapa minat band Korea, tapi aku minat Shinee], then, ada related video kat sebelah kanan tu. Tajuk dia 'The Power of Makeup'. WOW!! Aku tercangak tenganga sat kat depan skrin Youtube! Kalau nak tengok, buleh tekan bawah ni. Ouh ya, dia tunjuk rambut la, so, kalau taknak tengok, tak payah tekan.

http://www.youtube.com/watch?v=Z4FrFsFMG20


Err, actually, tadi aku tengah tengok video pasai gambaq perempuan ni -->

Ni link kut-kut teringin nak tengok jugak. http://www.youtube.com/watch?v=f9F5xt4Ql9A.



Aku pun taktau nak describe video ataih ni, tapi tadi terjumpak kat Youtube masa dok tengok tutorial makeup yang buleh change muka kita.[makeup lagi.. :)]. Keterangan lanjut buleh baca kat sini dan kenyataan cerita sebenar di sini. Ouch, ada video laki makeup, then transfer jadi macam perempuan. Ouchh! Aku tak pernah tau yang makeup buleh ubah rupa kita.. Tapi, makeup tak permanent la, plastic surgery baru permanent habeh.


Dalam sebuah hadis yang  diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, Rasulullah saw bersabda,
“Wanita itu dinikahi kerana empat perkara: kerana hartanya; kerana keturunannya; kerana kecantikannya; kerana agamanya. Pilihlah olehmu wanita yang beragama nescaya kamu berbahagia”. [HR Bukhari dan Muslim]


Sabda Rasulullah s.a.w : “Barang siapa yang berkahwin dengan seseorang wanita kerana hartanya dan kecantikannya, nescaya Allah akan melenyapkan harta dan kecantikannya. Dan barang siapa yang berkahwin kerana agama nescaya Allah akan kurniakan padanya harta dan kecantikan”.




#so, beware!!#

1 comment:

  1. ahahaha..bru lpas kne pgl.puiiihhh..kne maki tdi .padan muka.ahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...